Promotiecampagne Kranenburgh Bergen

voor 3 mooie tentoonstellingen te zien in Kranenburgh:

Hemelrijk, over vriendschap en verzameldrift

Kranenburgh brengt een eerbetoon aan kunstminnaar, rector en geëngageerd Bergenaar Jacob – Jaap Hemelrijk (1888-1973) in de tentoonstelling Hemelrijk. Over  vriendschap en verzameldrift.  Schilderijen en tekeningen van onder meer Jaap Weijand, Harrie Kuijten en Charley Toorop vertegenwoordigen zijn omvangrijke privécollectie. Brieven, kranten en foto’s geven een indruk van het boeiende leven van deze man die de kunst in Bergen op de kaart zette. Het is voor het eerst dat de schijnwerpers staan op deze verzameling, die getuigt van de warme vriendschappen die Hemelrijk onderhield met kunstenaars van de Bergense School en latere generaties.

ZWART, van houtskool tot high-res

In ZWART. Van houtskool tot high-res presenteert Kranenburgh kunstenaars die kleur laten voor wat het is. Ook al maken digitale technieken alle kleuren, vormen en bewerkingen mogelijk, de kunstenaars in ZWART kiezen juist nu voor eenvoud, voor restrictie en het contrast van donker en licht. Houtskooltekeningen, zwart-wit foto’s, wandreliëfs en sculpturen balanceren tussen abstract en figuratief, tussen het waarneembare en het onzichtbare. Voor het merendeel van de deelnemende kunstenaars is deze tentoonstelling het eerste museale podium waarop hun werk met elkaar in verband wordt gebracht.

Rondom de Bergense School

In deze tentoonstelling kijkt Kranenburgh samen met hedendaags kunstenaar Krijn de Koning naar de eigen collectie landschapsschilderijen van de Bergense School en tijdgenoten. Krijn de Koning koos met de conservatoren vijfenveertig werken van onder meer Leo Gestel, Dirk Filarski, Arnout Colnot, Gerrit Willem van Blaaderen en Edgar Fernhout. Hij verbindt de landschappen met de bosrijke omgeving van het museum door ze op te nemen in een ruimtevullende kleurencompositie.

De tentoonstellingen zijn nog te zien t/m 19 maart 2017. Klik hier voor meer informatie.

 


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-content/themes/buzz/functions.php:920 Stack trace: #0 /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-content/themes/buzz/parts/related.php(1): engine_related() #1 /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-includes/template.php(724): require('/home/park21/do...') #2 /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-includes/template.php(671): load_template('/home/park21/do...', false) #3 /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-includes/general-template.php(168): locate_template(Array, true, false) #4 /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-content/themes/buzz/single.php(28): get_template_part('parts/related') #5 /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-includes/template-loader.php(98): include('/home/park21/do...') #6 /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/park21/do...') #7 /home/par in /home/park21/domains/cultuurreclame.nl/public_html/wp-content/themes/buzz/functions.php on line 920